|
Her har vi samlet en del sitater, som alle har det til felles at de relaterer seg til mat på den ene eller andre måten.
"Det er to områder hvor vi alle sammen skulle ha sjanse til å skape noe; som elskere og som kokker, og når elskovslysten avtar, øker bare kokkeevnen" "Kvinner og supper må man ikke la vente, da blir de kalde" "Musikk under middagen er en fornærmelse både mot kokken og fiolinisten" "Man kan ikke drive god politikk med et dårlig kjøkken" "Det er ikke noe som heter en ganske god omelett" "Hvis suppen hadde vært like varm som vinen, og vinen like gammel som fisken, og fisken like ung som tjenestepiken, og tjenestepiken like villig som vertinnen - så ville dette ha vært en hyggelig middag" "Aspargesen skal være så lang at gutta blir misunnelige og så tykk at jentene rødmer" "At smørrebrød er ikke mad, og kierlighed er ikke had, det er for tiden hvad jeg veed, om smørrebrød og kierlighed" "Mennesket hever seg over dyrearten ved å vise glede over å drikke uten å være tørst" "På kjøkkenet bør man prøve alt, se alt, høre alt, lese alt og observere alt, for til slutt å kun lage noen få perfekte retter" "Ingen er født kokk, man blir det med erfaring" "Et godt måltid bør være like harmonisk som en symfoni, og så godt konstruert som en romersk viadukt" "Garnityrer til en rett bør velges som man velger et slips til en dress" "Den dyreste vinen er ikke nødvendigvis den beste, men den billigste er aldri den beste. Drikk litt mindre og heller litt bedre" "Stor bordeauxvin gir stor drikkeglede og store økonomiske tilbakeslag. Du må velge mellom vinkjelleren, ny bil eller ny ektefelle. Klarer du alle tre, er du en sann livskunstner" |
|
|||||||||||||||||||||||||