Hovedside
Om Den Gode Smak
Nyheter
• Klubbmøte 26.9.2014
• Klubbmøte 10.5.2014
• Klubbmøte 15.3.2014
• Klubbmøte 31.1.2014
• Klubbmøte 30.11.2013
• Damenes aften 12.10.2013
• Gladmatfestivalen 2013
• Klubbmøte 31.5.2013
• 10-års jubileumstur til San Sebastian
• Klubbmøte 23.3.2013
• Klubbmøte 26.1.2013
• Klubbmøte 17.11.2012
• Klubbmøte 14.9.2012
• Gladmatfestivalen 2012
• Damenes aften 19.5.2012
• Klubbmøte 10.3.2012
• Stavanger Vinforum 2012
• Klubbmøte 7.1.2012
• Klubbmøte 12.11.2011
• Klubbmøte 20.8.2011
• Gladmatfestivalen 2011
• Den Gode Smak er i sorg 20.3.2011
• Damenes aften 4.6.2011
• Klubbmøte 1.4.2011
• Klubbmøte 22.1.2011
• Klubbmøte 20.11.2010
• Klubbmøte 8.10.2010
• Gladmatfestivalen 2010
• Klubbmøte 18.6.2010
• Damenes aften 24.4.2010
• Klubbmøte 16.1.2010
• Stavanger Vinforum 2010
• Klubbmøte 7.11.2009
• Klubbmøte 19.9.2009
• Gladmatfestivalen 2009
• Klubbmøte 20.6.2009
• Klubbmøte 18.4.2009
• Damenes aften 7.2.2009
• Klubbmøte 15.11.2008
• Jubileumstur til Byrkjedalstunet
• Klubbmøte 13.9.2008
• Gladmatfestivalen 2008
• Klubbmøte 7.6.2008
• Klubbmøte 19.4.2008
• Klubbmøte 9.2.2008
• Stavanger Vinforum 19.1.2008
• Damenes aften 27.10.2007
• Klubbmøte 18.8.2007
• Gladmatfestivalen 2007
• Klubbmøte 16.6.2007
• Klubbmøte 14.4.2007
• Klubbmøte 10.2.2007
• Stavanger Vinforum 20.1.2007
• Klubbmøte 16.12.2006
• Klubbmøte GI 20.10.2006
• Gladmat 2006
• Damenes aften 10.6.2006
• Klubbmøte 22.4.2006
• Klubbmøte 28.1.2006
• Vinmesse 2006
• Klubbmøte 10.12.2005
• Klubbmøte 8.10.2005
• Gladmat 2005
• Charles & De - åpning
• Klubbmøte 21.5.2005
• Gladmat-tur til Provence
Aktiviteter
Oppskriftsarkiv
Fotoalbum
Godt sagt
Linker
Kontaktinfo
 
 
 

Vi har for femte gang fungert som Gladmatfestivalens offisielle jury. Heidi Netland Berge var for første gang festivalsjef, og vi hadde i år en ny pris, smårettprisen. Som alltid, mye mat og drikke, mange gode smaker, mye gåing, lett stress når vi trodde at klokka gikk litt for fort, men til sjuende og sist leverte vi varene med glans på lørdag kl. 1400. Mer utfyllende referat, bilder osv. finner du ved å klikke her.



Gladmatfestivalen - endelige resultater
25.7.2009

Vi har for femte gang kåret Gladmatfestivalens offisielle priser, etter fire dager med utrolig mye smaking, gåing, hyggelige samtaler med utstillere, og til tider lange kvelder. Etter hvert har vi blitt såpass rutinerte når det gjelder dette at vi får ting unnagjort relativt greit, selv om noen av oss av og til blir litt småstresset med tanke på tiden vi har til rådighet. Vi klarte imidlertid som alltid å bli ferdige til oppsatt tidspunkt på lørdag, og sto klar til å dele ut en rekke priser på hovedscenen kl. 1400.

Årets festival var den største noensinne, og vi hadde dermed flere utstillere enn noen gang å forholde oss til. Vi klarte likevel å komme oss gjennom alle sammen uten å havne i alvorlig tidsnød. Vi vil rette en stor takk til de reservemannskapene vi hadde med oss i år. og som gjorde dette mulig: Anne Torin og Olav, som har vært med noen ganger før, Nina som også var med i fjor, samt Tove som var med for første gang i år. I tillegg vil vi berømme barnejuryen, som i fire dager sto på veldig, tross noe mangelfull oppfølging i starten, og viste pågangsmot og interesse til siste slutt.

De nominerte i de forskjellige kategoriene ble:

Gladsmakprisen

36  TANGO BAR & KJØKKEN

63  EXTREME DINNERS

105 RESTAURANT HALL TOLL

 

Smårettprisen

11 SJOKOLADEPIKEN

62 GODT LOKALT

71 SJØHUSET SKAGEN/SMAK AV KYSTEN

86 GABBAS AS

89 DALANEREGIONEN

 

Beste stand

28 LERVIG AKTIEBRYGGERI AS

41 TINE MEIERIET SØR

63 EXTREME DINNERS

78 WEBER STEPHEN NORDIC

 

Årets Nyskaper

11 SJOKOLADEPIKEN

76 NORGES ASTMA-OG ALLERGIFORBUND/ALLERGIKOKKEN

96 MATGAVEN

 

Gladmat sin barnejury har i tillegg kommet frem til følgende kandidater:

 

Beste Barnemeny

69 RESTAURANT MEXICO

71 SJØHUSET SKAGEN/SMAK AV KYSTEN

83 BJERGA TURISTGARTNERI


Og vinnerene ble:

Smårettprisen

 

Juryens begrunnelse:

 

Vinneren av smårettprisen serverer en rett med sterkt lokalt tilsnitt, men som likevel bærer bud om stor kreativitet. Mange ingredienser settes sammen til en pirrende og utrolig elegant liten smaksprøve, som også er en fryd for øyet. At retten i tillegg visstnok skal ha potensfremmende egenskaper, er heller ingen ulempe.

 

Vinneren er: Stand nr. 62, Godt Lokalt, med retten ”Viagra á lá Jæren”

 

  

Beste stand

 

Juryens begrunnelse:

 

Årets vinner av prisen for beste stand har også tidligere vist at de legger ned ressurser i å få presentert seg på en skikkelig måte. En har videreutviklet et konsept med elementer av mat, drikke og kultur som sammen gir et veldig fint helhetlig inntrykk, og profilerer utstilleren på en veldig positiv måte.

 

Vinneren er: Stand nr. 28, Lervig Aktiebryggeri

  

 

Årets nyskaper

 

Juryens begrunnelse:

 

Prisen for årets nyskaper går til en utstiller som brenner for god mat og gode råvarer. Tanken er det skal være enkelt og greit å glede andre med god mat, og en har derfor gjort det veldig enkelt å bestille lekre pakker med kvalitetsråvarer over internett.

 

Vinneren er: Stand nr. 96, Matgaven

  

 

Gladsmakprisen

 

Juryens begrunnelse:

 

Vinneren av årets gladsmakpris serverer en lekker meny basert på mange lokale råvarer. Hovedvekten er lagt på høykvalitets sjømat, med utrolig spennende smakssammensetninger. Sammen med nøye tilpassede viner ble dette en virkelig fest for øye og gane.

 

Vinneren er: Stand nr. 105, Restaurant Hall Toll

En egen barnejury deler ut prisen;

Beste barnemeny



Vinneren er: Stand nr. 69, Restaurant Mexico



Gladmatfestivalen - oppsummering etter første dag
23.7.2009

Første dag av festivalen er unnagjort, og vi har kommet godt i gang med jurygjerningen. Vi har dessverre ingen utfyllende rankingliste så langt, da vi ikke fikk gjort oppdagens status i går kveld, grunnet utfordringer med kontorplass, låsing osv. Det var imidlertid som alltid mange spennende utstillere å se, og mye god mat å smake.

I år skulle vi for første gang ombord i en del av veteranbåtene som lå langs kaien, noe som bød på veldig varierte opplevelser, fra veldig bra til ganske så shabby. Ellers er det en del interessante retter å smake, både snegler, froskelår og bjørn har vi kommet oss gjennom. Vi fikk noen utfordringer da vi plutselig oppdaget at Gladmatkontorene stengte 1800, slik at vi ikke fikk tilgang til sekker, utstyr, hefter osv. som vi hadde liggende der. Vi klarte imidlertid å komme oss inn, slik at vi fikk hentet utstyret, men må forsøke å få oss egen nøkkel framover.

I kveld skal hele juryen på 4 timers Gladmatforestilling, "Du ska ikkje svelta med Hana og Tjelta". Det kan bli moro, såfremt vi ennå har magemål igjen etter dagens smaking.



Sommerens høydepunkt er her igjen - det er klart for Gladmatfestivalen 2009
20.7.2009

Stavanger er rammet av Gladmatfestival for ellevte år på rad, og det er det femte året at vår ydmyke klubb har hatt det svært ærefulle vervet å fungere som festivalens offisielle jury. Forberedelsene har foregått en tid, og vi håper å ha det meste under kontroll. Som for hvert år, er det visse endringer. Jan Ove har flyttet kontoret sitt ut av bysentrum, noe som betyr at vi ikke lenger kan bruke disse lokalene som en lenge etterlengtet oase etter dagens slit :-). I tillegg har vi innført en ny pris, smårettprisen, som er en enklere pris som deles ut til de som serverer retter/smaksprøver med makspris 30 kr. I tillegg har vi en ny sjef i år, Heidi Netland Berge, som overtok etter at Sigve ga seg i fjor.

Fortløpende oppdateringer vil komme her etter hver dag, etterhvert som vi får bedømt stadig flere utstillere.

 
 
Søk i nettstedet:

 
   
Tilbake til hovedsiden Tilbake til hovedsiden