Hovedside
Om Den Gode Smak
Nyheter
• Klubbmøte 26.9.2014
• Klubbmøte 10.5.2014
• Klubbmøte 15.3.2014
• Klubbmøte 31.1.2014
• Klubbmøte 30.11.2013
• Damenes aften 12.10.2013
• Gladmatfestivalen 2013
• Klubbmøte 31.5.2013
• 10-års jubileumstur til San Sebastian
• Klubbmøte 23.3.2013
• Klubbmøte 26.1.2013
• Klubbmøte 17.11.2012
• Klubbmøte 14.9.2012
• Gladmatfestivalen 2012
• Damenes aften 19.5.2012
• Klubbmøte 10.3.2012
• Stavanger Vinforum 2012
• Klubbmøte 7.1.2012
• Klubbmøte 12.11.2011
• Klubbmøte 20.8.2011
• Gladmatfestivalen 2011
• Den Gode Smak er i sorg 20.3.2011
• Damenes aften 4.6.2011
• Klubbmøte 1.4.2011
• Klubbmøte 22.1.2011
• Klubbmøte 20.11.2010
• Klubbmøte 8.10.2010
• Gladmatfestivalen 2010
• Klubbmøte 18.6.2010
• Damenes aften 24.4.2010
• Klubbmøte 16.1.2010
• Stavanger Vinforum 2010
• Klubbmøte 7.11.2009
• Klubbmøte 19.9.2009
• Gladmatfestivalen 2009
• Klubbmøte 20.6.2009
• Klubbmøte 18.4.2009
• Damenes aften 7.2.2009
• Klubbmøte 15.11.2008
• Jubileumstur til Byrkjedalstunet
• Klubbmøte 13.9.2008
• Gladmatfestivalen 2008
• Klubbmøte 7.6.2008
• Klubbmøte 19.4.2008
• Klubbmøte 9.2.2008
• Stavanger Vinforum 19.1.2008
• Damenes aften 27.10.2007
• Klubbmøte 18.8.2007
• Gladmatfestivalen 2007
• Klubbmøte 16.6.2007
• Klubbmøte 14.4.2007
• Klubbmøte 10.2.2007
• Stavanger Vinforum 20.1.2007
• Klubbmøte 16.12.2006
• Klubbmøte GI 20.10.2006
• Gladmat 2006
• Damenes aften 10.6.2006
• Klubbmøte 22.4.2006
• Klubbmøte 28.1.2006
• Vinmesse 2006
• Klubbmøte 10.12.2005
• Klubbmøte 8.10.2005
• Gladmat 2005
• Charles & De - åpning
• Klubbmøte 21.5.2005
• Gladmat-tur til Provence
Aktiviteter
Oppskriftsarkiv
Fotoalbum
Godt sagt
Linker
Kontaktinfo
 
 
 

Gladmat 2005

30. juli

Så var festen over. Vi i Den Gode Smak har i fire samfulle dager smakt og vurdert oss gjennom samtlige stander på festivalen. Siste dag gikk med til finsikting av finalistene, sju i hver klasse. Vi gikk da samlet til disse standene, slik at alle fikk anledning til å gi sitt bidrag. Vi hadde gjort poengskalaen litt mer finmasket for å differensiere mer, og ga hemmelige karakterer hver for oss, som så ble summert mot slutten av dagen.

De nominerte i klassen for beste stand var:

Stand 81. Norsk Gardsmat
Stand 77. Mat frå Ryfylke
Stand 75. Berentsens Brygghus
Stand 33. Brødrene Pedersen
Stand 41. TINE Meieriet Sør
Stand 98. Helge Wiig AS
Stand 35. Engelstad

De nominerte til Gladsmak-prisen var:

Stand 82. Bølgen og Moi
Stand 72. Deja Vu Delikatesser
Stand 57. Gaffel & Karaffel
Stand 33. Brødrene Pedersen
Stand 23. Tango Bar & Kjøkken
Stand   9. Flandermann Snack As
Stand   8. Primamente/Njågården

Vurderingen ble langt fra lett, og det var lite å trekke for de enkelte finalistene. Det som var veldig interessant og morsomt, var at det var helt tydelig at mange av finalistene hadde veldig stor lyst til å vinne. Vi ble overdådig traktert, og hverken mat eller service var det stort å utsette på noen steder. Vi var ferdige ca. 1800, og samlet oss på Gladmat-kontoret for å summere poeng. Spenningen steg for hver stand som ble summert opp, og til slutt var sannhetens time der. Vinneren av beste stand ble relativt klar, nemlig Brødrene Pedersen. Juryens begrunnelse:

En utrolig lekker og smakfullt innredet stand, som profilerer bedriften fremragende uten å virke påtrengende. En viser at "Det gode liv" ofte kan være et dekket bord, og klarer å lage mye oppmerksomhet rundt dette.

Når det gjaldt Gladsmak-prisen, ble det svært jevnt. Til slutt viste det seg at vinneren ble Tango Bar og Kjøkken, med flere andre veldig tett bak. Juryens begrunnelse:

Tango serverte oss mat i ypperste klasse. Perfekt grillet tunfisk, en nydelig østerssuppe, og en ufattelig god gåselever, akkompagnert av varierende typer champagne, alt delikat anrettet, og servert med stil.

Etter noen timers avslapning, inkludert dusj og klesskifte, på kontoret til Jan Ove, gikk turen til Gaffel og Karaffel ved 10-tiden. Vi så først et lite sommershow for å drøye ventetiden. Etter at dette var slutt, begynte klokken å nærme seg tolv, og gjestene til prisutdelingen begynte etterhvert å dukke opp. Det ble vel halv ett før Gladmatsjef Sigve Skretting kunne ønske velkommen, og etter å ha takket diverse hjelpere som seg hør og bør, var tiden kommet til kveldens høydepunkt. Vi entret podiet til stor applaus, Jan Ove innledet, og så leste vi opp de nominerte og vinneren for hver klasse, til stor jubel. Etter utdelingen ble vi umiddelbart engasjert av Sigve til å gjøre samme jobben neste år, så vi ser fram til dette.

Oppsummering etter fire dager med Gladmatfestival: Veldig, veldig gøy, mye jobb, mye gåing, mat, mat og mer mat, utrolig hyggelige folk på alle stander, østers, grillspyd, og det meste annet i skjønn forening, litt pusteproblemer innimellom når noen gikk for hardt ut med smakingen tidlig på dagen, men fremfor alt en stor opplevelse for oss. Takk til Gladmatledelsen som engasjerte oss til dette.

29. juli

Tredje dag er unnagjort, og etter en lang og hard økt mot slutten av dagen, kom vi endelig i mål, det vil si at vi fikk besøkt samtlige stander som vi skulle vurdere. Etter en pust i bakken på Gladmatkontoret, bega vi oss opp til Jan Oves kontor, hvor vi begynte på den vanskelige prosessen å skille ut finalistene. Det ble en meget engasjert debatt om hvordan finaleheatene skulle settes sammen, om poenggivning i finalen og diverse annet, der vi til slutt endte opp med sju finalister, både til Gladsmakprisen, og i kategorien for beste stand. Lørdagen vil nå gå med til å teste alle finalistene på ny, denne gangen med hele komiteen samlet, før vi kårer vinnerne, og deler ut prisene i morgen kveld. 

28. juli

Vi har nå vært gjennom den andre dagen av festivalen. Det ble en litt amputert dag, da Njål dukket opp litt sent, slik at det ene laget kom sent i gang. I tillegg ble vi intervjuet av Aftenbladet, og havnet i avisen (for første gang), noe som også tok litt tid. På toppen av dette måtte vi slutte av litt tidlig, siden vi var invitert til Mat og Sirkus kl. 1900. Likevel fikk vi smakt og vurdert oss gjennom 25 nye stander, slik at vi nå er oppe i 61. Med god innsats i dag, bør vi klare å komme oss gjennom samtlige i løpet av dagen, slik at vi kan gå rett på finalerunden på lørdag.

Mat og Sirkus ble en flott opplevelse. Kjempesvært telt, ca. 180 gjester til bords, hele kokkelandslaget i den ene enden av teltet, 20 servitører, 4 fantastiske retter, der spesielt den spektakulære serveringen av desserten var minneverdig. I tillegg hadde vi Kristian Arntsen i fri dressur mellom rettene, både som sirkusdirektør Vladimir Zlatan, og i diverse andre roller. Resten av troppen, så som sangere, klovnen, sjonglørene, og sist, men slett ikke minst, et glimrende magedanserensemble, bidrog også i høyeste grad til stemningen.

27. juli

Gladmat 2005
er nå i gang, og vi i Den Gode Smak har fått tildelt det ærefulle oppdrag å stå for kåring og utdeling av to priser. Den tradisjonelle prisen for beste stand, og vårt eget påfunn: årets gladsmak-pris. Dette består i praksis i å besøke samtlige stander på festivalen, snakke med utstillerne, se på standen, og ikke minst, smake på hva de har å tilby. Vi deler oss i to lag, og beveger oss på hver vår side av Vågen. Midt på dagen skifter vi på lagene.

Fire av oss har allerede vært gjennom en lang dag med mye smaking. Njål slutter seg til oss i dag, så da blir vi fulltallige. Vi har blitt godt mottatt overalt der vi har kommet, og blitt servert til dels overdådige smaksprøver. Utfordringen blir å forsøke å begrense inntaket, slik at ikke prøvesmakingen må stoppe før tiden av naturlige grunner. Men, vi sto da løpet helt ut i går, og fikk besøkt 36 stander, og smakt veldig mye god mat.

Vi har fremdeles tre dager igjen med smaking, der lørdagen vil gå med til å finsikte en håndfull finalister. Sent på lørdag vil prisutdelingen finne sted på Gaffel og Karaffel.

Torsdag kveld er vi i tillegg invitert til forestillingen Mat og Sirkus, med servering av kokkelandslaget, og full sirkusforestilling i gladmatteltet. Vi gleder oss!

 
 
Søk i nettstedet:

 
   
Tilbake til hovedsiden Tilbake til hovedsiden